De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Vrijwilligers gezocht

Help jij mee het culturele leven in Borsele te versterken?

Houd jij van kunst en cultuur? En vind je het leuk om culturele activiteiten te organiseren? Kom dan bij de Culturele Raad Borsele! Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers die zich inzetten voor het culturele leven in Borsele.

De Culturele Raad heeft verschillende taken. We verlenen subsidies voor culturele activiteiten bijvoorbeeld aan Muziekvereniging Euterpe, het Kerkje van Ellesdiek en Muziekfestival Nisse. Maar de werkgroep van de Culturele Raad organiseert ook zelf culturele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan Cultuur uit de Zak. Een festival waarbij er in verschillende dorpen een afwisselend programma is met exposities, muziekuitvoeringen, kinderactiviteiten, fiets-/wandeltochten en creatieve workshops.

Daarnaast adviseert de Culturele Raad het college van burgemeester en wethouders op het gebied van het gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid.

Het werk voor de Culturele Raad neemt niet veel tijd in beslag, maar levert je wel veel op! Je doet nieuwe en interessante contacten op met mensen en organisaties.  

Ervaring in het culturele veld is niet nodig, vooral jouw energie en ideeën tellen!

Klinkt dit als iets voor jou? Neem contact met ons op via cultureleraad@borsele.nl of telefonisch met onze voorzitter Dook Noij (06-38056319). Of neem een kijkje op onze website: https://www.cultureleraadborsele.nl/.

Kom in contact met ons