De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Vrijwilligers gezocht

Kom jij de Culturele Raad of Werkgroep versterken?

Draag je kunst en cultuur een warm hart toe? Vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers culturele activiteiten te organiseren in Borsele? Dan is de Culturele Raad of de werkgroep van de Culturele Raad echt iets voor jou!

De Culturele Raad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verleent subsidies voor culturele activiteiten. Denk aan activiteiten van muziekvereniging Euterpe, het Kerkje van Ellesdiek, Theaters aan Zee, de jaarmarkt in Borsele en – in voorgaande jaren – Oeljebroelje.

De werkgroep van de Culturele Raad heeft vooral een uitvoerende taak. Zij organiseert in samenwerking met andere organisaties en met steun van vele vrijwilligers, tal van culturele evenementen en activiteiten, zoals het filmeducatieproject MoviemakerZ.

Het werk voor de Culturele Raad neemt niet al te veel tijd in beslag, maar levert je wel veel op! Het is heel afwisselend werk dat je met een klein team enthousiaste mede-inwoners uit de gemeente Borsele uitvoert. Je doet nieuwe en interessante contacten op met mensen en organisaties. En het leveren van een bijdrage aan activiteiten waar anderen plezier aan beleven, geeft jou ook weer positieve energie!

Wil je meer weten over al die activiteiten, kijk dan eens rond op deze website. Wil je alvast kennismaken met onze vrijwilligers? Neem dan een kijkje bij ‘Over Ons’.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten, stuur dan een mail naar cultureleraad@borsele.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Dook Noij , voorzitter Culturele Raad (06-38056319). We informeren je graag over onze activiteiten.

Kom in contact met ons