De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Literair Café Borsele

In samenwerking met de Seniorenraad Borsele, de bibliotheek Oosterschelde en boekhandel “Het paard van Troje” organiseert de Culturele Raad Borsele jaarlijks een boekbespreking waar schrijvers vertellen over hun nieuwste boek.
De bijeenkomst wordt gehouden op een avond in het najaar in de bibliotheek in Heinkenszand.
De auteur vertelt, je kunt vragen stellen en de boeken worden gesigneerd.

Te gast waren onder andere:

  • 2015 Rosita Steenbeek
  • 2016 Carolijn Visser
  • 2017 Wim Daniëls
  • 2018 Murat Isik en Chris Polanen
  • 2019 Jan Brokken
  • 2022 Maarten van Rossum

 

Dit jaar, 2023, sluiten we met de boekbespreking aan op de Week van het Zeeuwse Boek (1-15 november) in de vorm van een literair café op 18 november. Drie Zeeuwse schrijvers, Rinus Spruit, Anna van Suchtelen en Elte Rauch vertellen over hun werk en beantwoorden vragen van lezers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door violiste Marieke Brokamp. Boekhandel Het Paard van Troje is aanwezig met een mooie selectie van de boeken van deze drie auteurs, die door de auteurs gesigneerd kunnen worden.

Het literair café vindt plaats in de bibliotheek vestiging Heinkenszand op 18 november van 15.00 tot 18.00 uur.

Tickets à € 10,00 zijn te bestellen op: https://oosterschelde.op-shop.nl/6053/literair-cafe-borsele/18-11-2023. Voor leden van de bibliotheek bedraagt de prijs van de tickets € 7,50.

Meer informatie is te vinden in de flyer die hier gedownload kan worden.

Het Literair Café Borsele wordt georganiseerd door de culturele raad en de bibliotheek Oosterschelde in samenwerking met de seniorenraad, uitgeverij Cossee en boekhandel het Paard van Troje.

Het Literair Café Borsele wordt georganiseerd door de
culturele raad en de bibliotheek Oosterschelde in samenwerking met de
seniorenraad, uitgeverij Cossee en boekhandel het Paard van Troje.