De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Festival Cultuur uit de Zak

Het zit er weer op! Zaterdag 30 september vond de tweede editie van het festival Cultuur uit de Zak plaats. Zowel bezoekers als organisatoren kijken terug op een geslaagde, zonnige en gezellige dag met veel muziek, exposities, workshops, demonstraties, theater en kinderactiviteiten.

Het festival in negen dorpen werd om 10.00 uur officieel geopend in ’s-Heerenhoek door wethouder Marga van de Plasse.

Abtskerke belichte de relatie tussen heden en verleden  met canvasdoeken van oude dorpsgezichten. Een prima aanleiding voor contact en gesprekken.

In Oudelande werd het orgelconcert en de koorzang goed gewaardeerd door het publiek.

Baarland had net als de vorige keer een kleurige, muzikaal opgeluisterde kunstmarkt en in Lewedorp zijn kinderen de hele dag door in de weer geweest met bellen blazen, stoepkrijten en schminken.

In Ovezande konden de kindervoorstelling en het familietheater rekenen op een grote opkomst. Bovendien vonden de koekjes van het Kinderkamp Borsele hier maar ook in de andere dorpen gretig aftrek.

In Heinkenszand was er onder meer een uniek optreden van drie Heinkenszandse koren en werd er eind van de middag door een grote groep kinderen enthousiast ge-“streetdanced”. Ellewoutsdijk had een zeer gevarieerd programma met veel muziek, exposities en workshops.

De Burcht in Kwadendamme bood ’s middags een spetterend optreden van de bluesband Blues Stuff. Bezoekers hadden het prima naar hun zin. In alle dorpen was er een gezellige, gemoedelijke sfeer. Kortom, een geslaagd festival!

Het festival is naar schatting door zo’n 1200 mensen bezocht.