De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Cultuurdag Borsele 2023: Koken zonder Grenzen

Poster_A3_koken zonder grenzen

De Cultuurdag “Koken zonder Grenzen” op zaterdag 16 september bracht inwoners met verschillende culturele achtergronden bij elkaar. Tijdens Koken zonder Grenzen stond de culturele keuken van de gemeente Borsele centraal en konden we kennismaken met de diversiteit aan gewoontes, tradities en smaken in de keukens van de inwoners van de gemeente Borsele.

Wat was het een geweldige dag! Keukenprinsessen uit diverse landen hebben bezoekers in hun kraampjes laten proeven van hun nationale gerechten en drankjes. Onder het genot van deze proeverijtjes en van muziek,  zang en dans uit onder meer Eritrea, Syrië, Oekraïne, Ethiopië én Zeeland maakten de bezoekers kennis met elkaar en elkaars kennis en kunde in de keuken. Het toneel was voor de enthousiaste jongens en meiden van de Jeugdtheaterschool met de voorstelling Congo Square, de Syrische band Rare Klanken – die ondanks hun naam prachtige muziek maakten – en de Syrische zanger Mohammed Njm. Een feestje was het, dit culinaire festival. Voor herhaling vatbaar!