De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Cultuur uit de Zak festival

Op 23 oktober vindt in Borsele het festival Cultuur uit de Zak plaats.

Waarom een Festival “Cultuur UIT de Zak”? Het coronavirus houdt ons al anderhalf jaar in zijn greep. Vanaf maart vorig jaar zijn veel maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus in te dammen. Deze maatregelen waren en zijn deels nog steeds nodig maar hebben wel als effect dat het culturele leven in Borsele is stil komen te liggen. Vrijwel alle culturele activiteiten zijn in 2020 maar ook in 2021 afgelast. De CRB hoopt en verwacht dat met dit festival mensen weer zin krijgen om bezig te zijn met en te genieten van kunst en cultuur en het culturele leven in Borsele weer op gang te krijgen. 

 De Culturele Raad Borsele (CRB) organiseert dit festival in samenwerking met diverse culturele organisaties, verenigingen en vrijwilligers uit de dorpen Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Nisse en Ovezande.

De organisatie heeft een mooi, gevarieerd en coronaproof programma opgesteld. Er zijn onder andere muziekoptredens, exposities, kinderactiviteiten en kleine markten waar kunstenaars, artiesten en culturele organisaties zich presenteren. Het merendeel van de activiteiten vind overdag plaats tussen 10.00 en 18.00 uur. In twee dorpen is er ook ’s avonds een muziekprogramma. Het definitieve programma is bekend en kan hier gedownload worden

Het festival is vrij toegankelijk. Wel zal iedereen vanaf 13 jaar gevraagd worden om een corona toegangsbewijs te tonen.

Hebt u vragen? Stuur een mail naar info@cultureleraadborsele.nl