De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Fotowedstrijd

Fotowedstrijd 2024

Weet u in de gemeente Borsele altijd de mooiste foto’s te maken? Dan is de fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele echt wat voor u! De Culturele Raad organiseert de wedstrijd in samenwerking met de gemeente. Het thema voor 2024 is “Bijzonder Borsele”.

‘Bijzonder Borsele’

Wat maakt Borsele bijzonder? De ondergaande zon boven het uitgestrekte land, de typische dijkjes, de mooie natuurgebieden, de kust? Er is zoveel moois te zien in Borsele. Zet het op de foto en doe mee!  

Deelname

Amateur of professional, jong of oud. Iedereen mag gratis aan deze wedstrijd meedoen. De voorwaarde is wel dat de foto herkenbaar in onze gemeente gemaakt is. U geeft op het wedstrijdformulier aan op welke locatie de foto is gemaakt. Wilt u meedoen? Het wedstrijdformulier vindt u hiernaast op de pagina. De voorwaarden om mee te doen staan hier.

WAT KUNT U WINNEN?

Per maand kiest de jury een winnaar die een waardebon van €25 krijgt. Begin 2025 kiest een jury van deskundigen uit alle maandwinnaars van 2024 een jaarwinnaar. Deze ontvangt een waardebon van €300.

MEEDOEN?

Meedoen is eenvoudig. U kunt uw foto’s gemakkelijk insturen via het formulier op deze pagina .De voorwaarden voor deelname vindt u onderaan deze pagina.

Lees hier onze Privacyverklaring

MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie neemt u contact op met Iris Maljaars, Culturele Raad Borsele op (0113) 238383 of e-mail naar cultureleraad@borsele.nl.

Deelnamevoorwaarden fotowedstrijd gemeente Borsele 2023

Artikel 1

Deelname aan de fotowedstrijd van de gemeente Borsele staat open voor iedereen, de organisatoren en juryleden van de fotowedstrijd uitgesloten.

Artikel 2

De ingezonden foto’s moeten in de gemeente Borsele zijn genomen.

Artikel 3

De fotowedstrijd heeft de duur van 12 maanden. De wedstrijd start op 1 januari 2023 en eindigt op 31 december 2023.

Artikel 4

De foto’s voor de wedstrijd kunnen via de website www.cultureleraadborsele.nl/activiteiten/fotowedstrijd worden ingezonden door gebruik te maken van het wedstrijdformulier.

Artikel 5

Vul bij inzending uw persoonlijke gegevens in de formuliervelden in en voorzie de foto eventueel van een kort bijschrift of vermeld de locatie waar de foto is genomen. Wanneer u de maandprijs wint, worden uw naam en het onderschrift van de foto op de website, facebook, instagram en de Bevelandse Bode gepubliceerd. Uw e-mailadres wordt na afloop van de maand waarin u heeft deelgenomen éénmalig door de gemeente Borsele gebruikt voor het bekendmaken van de maandwinnaar.

Artikel 6

Sluitingstermijn voor de maandprijs is steeds de laatste dinsdag van de maand. De daarop volgende week maakt de jury haar keuze bekend. De jury neemt dan contact op met de winnaar. Foto’s die na de laatste dinsdag van de maand binnen komen worden automatisch behandeld als inzendingen voor de daaropvolgende maand. In de maand december 2023 maakt u voor het laatst kans om de maandprijs te winnen.

Artikel 7

De jury kiest elke maand de Foto van de Maand. Als twee foto’s evenveel stemmen behalen wordt door de jury uit deze 2 foto’s de winnende foto gekozen. De maandprijs bestaat uit een cadeaubon van € 25,-. Ook wordt uw foto gepubliceerd op de gemeentelijke website, op de website van de Culturele Raad Borsele, Flickr en facebookpagina van de Culturele Raad Borsele. Aan het einde van de fotowedstrijd wordt door een deskundige jury uit de winnende maandfoto’s de uiteindelijke jaarwinnaar van de wedstrijd gekozen. De prijsuitreiking vindt in de loop van 2024 plaats. De hoofdprijs van de fotowedstrijd bestaat uit een waardebon ter waarde van € 300,-.

Artikel 8

Aangezien de foto’s in principe op groot formaat afdrukbaar moeten zijn, ontvangen wij inzendingen graag in de beste JPEG kwaliteit, met een maximale grootte van 6 Mb en minimaal 300 dpi. Foto’s mogen niet zijn voorzien van een watermerk.

Artikel 9

Per deelnemer aan de wedstrijd per maand maximaal drie foto’s worden ingestuurd. Foto’s mogen gedurende de looptijd van de wedstrijd maar één keer worden ingestuurd en mogen niet eerder gepubliceerd zijn.

Artikel 10

Fotobewerking is slechts toegestaan om foto’s na te bewerken en/of af te werken. De foto mag dus niet via fotobewerking tot stand komen. Bij twijfel kan de organisatie de originele foto opvragen.

Artikel 11

De deelnemers dragen de volle verantwoordelijkheid voor hun ingeleverde werken, zowel op het vlak van het recht op privacy als op het vlak van auteursrechten. Als blijkt dat er gefraudeerd wordt, zal de betreffende foto zonder opgaaf van reden uit de fotowedstrijd gehaald worden.

Artikel 12

De fotografen moeten de auteursrechten van de ingezonden fotowerken bezitten. Zij moeten de organisatie vrijwaren van elke eventuele aanspraak door derden. De auteurs verlenen toestemming voor expositie en publicatie van de foto’s in elk formaat en/of uitsnede. Door het inzenden van uw foto machtigt u de gemeente Borsele automatisch om uw foto zonder enige vergoeding rechten vrij te gebruiken voor promotiedoeleinden. Uw foto en tekst worden opgeslagen in onze databank.

Artikel 13

Over de uitslag van de wedstrijd is geen discussie mogelijk en wordt niet gecorrespondeerd.

Artikel 14

Door deel te nemen aan deze wedstrijd aanvaarden de deelnemers alle bepalingen van dit reglement.