Schrijver Wim Daniëls geeft op dinsdag 7 november a.s. een lezing in de Bibliotheek Heinkenszand.

Wim Daniëls heeft meer dan honderd boeken op zijn naam heeft staan. Hij schrijft veel over taal (o.a. “De Taal achterna”), stelt woordenboeken samen (o.a. “Van Dale Junior Spreekwoordenboek”), publiceerde een literaire verhalenbundel (“De Tambour-maître”), maar ook een boek over de baarmoeder (samen met gynaecoloog Dick Schoot).

In oktober van dit jaar verschijnt zijn nieuwe boek: “De lagere school”. Een boek over de basisschool zoals die was toen men nog van ‘de lagere school’ sprak. De invoering van schoolmelk, schoolsparen, de kroontjespen, sparen van zilverpapier voor de missie, de introductie van het leesplankje, de schooltandarts…. Dit en nog veel meer komt allemaal voorbij in dit nostalgische boek.

Voor het publiek is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop van zijn lezing zijn enkele van zijn boeken desgewenst te koop bij de stand van Boekhandel het Paard van Troje en signeert hij ook.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Oosterschelde i.s.m. Culturele Raad, de Seniorenraad en Boekhandel Paard van Troje op dinsdagavond 7 november a.s. vanaf 20.00 uur in de bibliotheek te Heinkenszand.