De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

MoviemakerZ

Op woensdag 15 september 2021 werd in de bioscoop CineCity Vlissingen het startschot gegeven voor het supertoffe educatieproject ‘MoviemakerZ’! Het project, dat ontwikkeld is door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met KCE OosterschelderegioCinZee en Film by the Sea is er op gericht kinderen in groep 8 meer bewust te maken van beeld en beeldverhaal. Aan de hand van een aantal lessen gaan zij kennis maken met alle facetten van het maken van een film en ontwikkelen zij zich tot jonge filmmakers. Hoe schrijf je een script, hoe maak je een storyboard en hoe zet je uiteindelijk je ideeën om naar beeld? Dit allemaal zal de revue passeren met als hoogtepunt de première van een zelfgemaakte film.

Woensdag 18 mei 2022 vond de première plaats in de bioscoop CineCity Vlissingen. De jury, die bestond uit Brechtje den Toonder van de Jongerenraad Borsele en acteur Owen Kaat, koos uiteindelijk voor de korte film van groep 8 van CBS De Rank uit ‘s-Gravenpolder. Zij wonnen zowel de Gouden Zeester als eeuwige roem

Door middel van een lespakket, dat onder andere bestaat uit een aantal instructiefilmpjes, gaan de scholen individueel aan de slag. Uiteindelijk worden alle filmpjes die gemaakt worden door de leerlingen gemonteerd tot één korte film. Om het tot een samenhangend geheel te kunnen vormen, wordt er gewerkt met een thema. Tijdens de kick-off konden de leerlingen kiezen uit drie door hen zelf aangedragen thema’s: gezonde levensstijl, diversiteit en van groep 8 naar brugpieper.  De keuze viel op het thema ‘van groep 8 naar brugpieper’.

De deelnemende scholen zijn: CBS De Rank, OBS De Linden, CBS De Regenboog (Nieuwdorp) en CBS De Wegwijzer.

Voor meer informatie: cultureleraad@borsele.nl

Samenwerking: