De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Wajow

Wajow! is straattaal voor ‘wow’ of ‘hey’ én de naam van de eerste editie van een nieuw, innovatief festival speciaal voor Zeeuwse jongeren vanaf 13 jaar. De eerste editie is op vrijdag 24 mei (18.00 – 00.00 uur) op het festivalterrein van Klomppop. Vol met muziek van landelijke bekende artiesten, jonge talenten uit Zeeland en een side-programma waar jongeren creatief los kunnen gaan.

De organisatoren SooSTour, Klomppop en de Culturele Raad Borsele willen jongeren met dit festival een plaats bieden waar ze samen kunnen komen, elkaar leren kennen en kunnen genieten van muziek en jongerencultuur. Op andere festivals worden jongeren vaak tegengehouden door de alcoholwet. Door een deel van het Klomppop festivalterrein speciaal voor jongeren in te richten (Wajow! is alcohol- en rookvrij!) is het wel mogelijk om jongeren een prachtige festivalervaring te bieden. In het Wajow!-gedeelte worden geen alcoholhoudende dranken verkocht. Ook is het niet toegestaan om alcohol mee te nemen naar het Wajow!-festivalterrein.

Op de eerste editie van Wajow! staan de bekende namen Trobi, Maks, Jesse Hoefnagels, Russo en Marc Floor. DJ Hillfire is host van het festival. Trobi sluit het programma af. Zijn album ‘Trobi On The Beat’ uit 2022 werd door radiozender FunX uitgeroepen tot album van het jaar. Vorig jaar scoorde Trobi samen met Ronnie Flex en Bilial Wahib met het liedje ‘Love song’ zijn eerste nummer 1-hit in de Spotify Top 50. Daarna werkte hij voor ‘Ome Duo’ samen met Kraantje Pappie, Chivv, Angela Groothuizen en ADF Samski. Ook dit liedje sloeg in als een bom.

Naast deze titanen op het podium is er ook ruimte voor jonge talenten van de Kunstbende en Spectra en is er een afwisselend side-programma. Laat je creativiteit de vrije loop op onze graffitimuur. Of ga naar huis met een gepimpte bucket-head. Ontdek je eigen zangtalent in ‘Wc de Play’ of ga helemaal los in onze silent disco. Sportief ingesteld? Speel met je vrienden een potje voetvolleybal. Of laat je bijpraten over de gevaren van alcohol en drugs door de preventiewerkers van 1nul1.

Jongeren tot en met 18 jaar betalen een gereduceerd tarief van 12,50 euro (exclusief ticketfee van 1,50 euro). Met het ticket krijg je ook toegang tot de rest van het terrein van Klomppop en andersom. Je kan ook met de bus naar Wajow! Er zijn opstapplaatsen in ’s Gravenpolder, Kapelle, Goes, Heinkenszand, Lewedorp, Nieuwdorp en ‘s-Heerenhoek. De kosten voor de bus zijn €5,- per rit.

Meer informatie over Wajow! is te vinden op de website van Klomppop.