Dit jaar reiken Zeeland Refinery en de gemeente Borsele weer de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele uit. De prijs (€ 1500,-) is bedoeld om een inwoner of organisatie, die een positieve invloed heeft op het culturele leven in Borsele, in het zonnetje te zetten. Dat mag gaan om zowel amateurs als professionals. Tot 15 september is het mogelijk om kandidaten voor te dragen. Dit jaar speelt het publiek een belangrijke rol bij de keuze voor de prijswinnaar.

 

Oproep
Kent u iemand of een organisatie die zich in de gemeente Borsele inzet voor het culturele leven? Nomineer deze dan met behulp van dit aanmeldingsformulier. Geef hierop de naam, adres, een korte beschrijving van de activiteit en een motivatie waarom deze in de prijzen zou moeten vallen door aan de Culturele raad Borsele. Dit kan tot 15 september a.s.

 

Publieksjury

In tegenstelling tot eerdere edities zal het publiek dit jaar een voordracht doen aan de jury.  Op 1 oktober zullen de genomineerden die aan de voorwaarden voldoen bekend worden gemaakt. Iedereen kan dan tot 1 november stemmen via de speciale facebookpagina of de website van de Culturele Raad. Onder diegenen die meestemmen zal een leuke prijs worden verloot. Een jury zal uit de drie kandidaten met de meeste stemmen een winnaar aanwijzen.

De winnaar van de cultuurprijs zal worden bekend gemaakt op dinsdagavond 20 november.

 

Prijs
De Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele bestaat uit een geldbedrag van €1.500 voor de winnende organisatie of de organisatie waarvoor de winnaar zich inzet en een tastbaar aandenken.