De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Congo square komt naar ‘Koken zonder Grenzen’

31 augustus 2023

Congo Square is een project in het teken van 150 jaar afschaffing slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Jongeren uit Zeeland vertellen over hoe de slavernij en de afschaffing ervan nog steeds effect heeft op hun persoonlijke leven.

Deze persoonlijke verhalen tonen ze in de vorm van theater, dans, muziek en/of spoken word.

Koken zonder Grenzen

Tijdens Koken zonder Grenzen staat de culturele keuken van de gemeente Borsele centraal. We maken kennis met de diversiteit aan gewoontes, tradities en smaken in de keukens van de inwoners van de gemeente Borsele.

Evenals eten en drinken, zorgen muziek en dans voor verbinding. Terwijl op de terrassen wordt gesmikkeld van al het lekkers, kan er worden genoten van kleurrijke optredens uit diverse windstreken. Het podiumprogramma vangt om 14.45 uur aan met de voorstelling Congo Square.

 

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp