De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Doe mee met de workshop glasfusie!

18 oktober 2023

Rinus Rentmeester heeft de opleiding “kunstglazenier” gevolgd en vele cursussen gedaan op het gebied van glas (o.a. glasfusie, vormsmelten, casting en glasblazen). Sinds 1997 heeft hij een eigen glasatelier: ’t Ouwe Glas’uus. Daar houdt hij zich bezig met glas in lood, brandschilderen, glasfusie en vormgeving. Op zaterdag 11 november geeft hij een workshop glasfusie.

De workshop

In twee dagdelen gaan we aan de slag met het maken van een eigen glasfusie werkstuk van ca 50×50cm. Om inspiratie te krijgen voor het werkstuk zijn voldoende voorbeelden en boeken voorhanden. Na een klein stukje theorie over glas, het proces van glasfusie en de te gebruiken gereedschappen, gaan we oefenen met snijden en breken van glas en maken we een ontwerp. In het tweede deel van de workshop maken we het werkstuk klaar voor de “stook”. Daarna moeten ze een tijdje afkoelen. Na enkele dagen kun je je werkstuk ophalen.

Alles op een rijtje

Datum: zaterdag 11 november
Tijd: 09.00-16.00 uur (pauze van 12.00-13.00 uur)
Lunch: zelf meenemen
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Aantal deelnemers: 5-8
Prijs: €40,- (inclusief koffie/thee; exclusief materiaalkosten)
Materiaalkosten: glas is duur! Reken voor het glasverbruik op € 25,- tot € 50,- per werkstuk.
Locatie: Atelier ’t Ouwe Glas’uus, Ring 61-63, 4455AD Nieuwdorp
Aanmelden: vóór 28 oktober

Aanmelden
Je kan jezelf aanmelden bij het Vrijwilligershuis: info@vrijwilligershuis.nl. Zij kunnen ook meer informatie over het programma geven (tel.nr: 0113-311999).Vermeld bij de aanmelding jouw naam, telefoonnummer (liefst mobiel nummer) en emailadres. Alle aanmeldingen worden doorgestuurd naar de organisator van de workshop die contact met je opneemt over de workshop en de betaling.
Je kan je uiterlijk t/m 27 oktober aanmelden. Geef jezelf tijdig op want ‘vol = vol’!

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp