De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Enthousiaste reacties op Baarland Creatief!

29 februari 2024

Wat is er nou leuker dan om in de donkere maanden januari en februari creatief met elkaar aan de slag te gaan? Bijvoorbeeld met tekenen, schilderen, speksteen bewerken en andere creatieve technieken. Dat is nou precies wat twaalf enthousiaste dames in Baarland onder begeleiding van vier Baarlandse vrijwilligers hebben gedaan.

‘Baarland Creatief’ is georganiseerd door de Culturele Raad Borsele. Deelname was gratis en ervaring niet vereist. Op vier vrijdagmiddagen werd gewerkt aan het maken van kleine schilderijtjes, beschilderen van kleine rivierstenen, ‘monoprint’ drukken van wenskaarten en een voorwerp maken uit speksteen (zie foto’s).

De vier workshops van elk anderhalf tot twee uur werden gegeven in het dorpshuis The Cameronian. Elke workshop was weer een feestje. Aan het eind van de middag ging iedereen met een zelfgemaakt kunstwerkje naar huis. Na afloop van de workshops waren de deelnemers zo enthousiast dat ze besloten hebben om als groep door te gaan en nieuwe workshops te gaan organiseren.

Ook belangstelling voor creatieve workshops?

Gezien het succes van deze workshops in Baarland heeft de Culturele Raad besloten om dit ook in andere dorpen te gaan organiseren. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Als je het leuk vindt om dit ook in je eigen dorp te doen, neem dan contact op met de Culturele Raad Borsele via: cultureleraad@borsele.nl. Wil je meer informatie hebben? Bel dan met Dook Noij (06-38056319).

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp