De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Festival Cultuur uit de Zak op 30 september

14 september 2023

30 september is het weer zover! Dan vindt in negen Borselse dorpen de tweede editie van het Festival Cultuur uit de Zak plaats. Een dag vol muziek, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, dans, koorzang, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten.

Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met diverse culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers uit Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande. Ieder dorp heeft zijn eigen unieke programma samengesteld.

EEN GREEP UIT DE PROGRAMMA’S

Muziekoptredens zijn in alle dorpen te vinden, variërend van klassieke muziek tot literaire Zeeuwse punk, folk- en popmuziek.

Bijna alle dorpen hebben exposities op hun programma staan, vrijwel uitsluitend van lokale kunstenaars (schilderijen, keramiek, textiel, sieraden, beelden, foto’s en meer). In enkele dorpen wordt ook werk van aankomend kindertalent tentoongesteld.

De meeste dorpen hebben ook kinderactiviteiten in hun programma opgenomen. Die lopen uiteen van stoepkrijten, schminken, fotografie, schilderen, dansen en trommelen tot poppenkast en kindertheatervoorstellingen.

Het festival is vrij toegankelijk voor iedereen.

Download HIER het volledige programma met alle activiteiten per dorp.

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp