De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Literair Café Borsele: Rinus Spruit, Anna van Suchtelen, Elte Rauch

6 november 2023

Op 18 november organiseren de Culturele Raad en bibliotheek Oosterschelde in samenwerking met uitgeverij Cossee en boekhandel het Paard van Troje het Literair Café Borsele. Drie Zeeuwse schrijvers: Rinus Spruit, Anna van Suchtelen en Elte Rauch vertellen over hun werk en beantwoorden vragen van lezers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door violiste/gitariste Marieke Brokamp.

Na de succesvolle lezing van Maarten van Rossum in november 2022 wordt de boekbespreking dit jaar omgedoopt tot het Literair Café Borsele. In deze eerste literair café middag staat het werk van drie Zeeuwse auteurs centraal: Rinus Spruit, Anna van Suchtelen en Elte Rauch. Rinus Spruit is een gevestigde naam in de literaire wereld en o.a. bekend van “Een dag om aan de balk te spijkeren”, “De rietdekker” en de “Verlossing van Jacob Smallegange”. Zeeland speelt in al zijn boeken een belangrijke rol.

Anna van Suchtelen kennen we van “Versailles aan de Schelde”, waarin zij zich liet inspireren door haar familiegeschiedenis in Ellewoutsdijk. Haar pas gepubliceerde boek “Helenka”, gebaseerd op het leven van haar oma, wetenschapper in het begin van de vorige eeuw,  ontving goede recensies.

Elte Rauch debuteerde dit jaar met “Een vrouw met mooie borsten”, een intieme roman in dagboekvorm over een vrouw die worstelt met verliefdheid en ziekte. Elte Rauch is tevens oprichter van uitgeverij HetMoet, de enige varende uitgeverij van Nederland.

Boekhandel Het Paard van Troje is aanwezig met een mooie selectie van de boeken van deze drie auteurs, die door de auteurs gesigneerd kunnen worden.

Het Literair Café vindt plaats in de bibliotheek vestiging Heinkenszand op 18 november van 15.00 tot 18.00 uur.

Tickets à € 10,00 zijn te bestellen op: https://oosterschelde.op-shop.nl/6053/literair-cafe-borsele/18-11-2023. Voor leden van de bibliotheek bedraagt de prijs van de tickets € 7,50.

Vragen? Stuur een email naar cultureleraad@borsele.nl.

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp