De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Proeverijtjes vanuit de hele wereld op Cultuurdag ‘Koken zonder grenzen’

12 september 2023

In de gemeente Borsele wonen mensen van over de hele wereld: Indonesiërs, Syriërs, Turken, Zeeuwen, Chinezen, Antillianen. Mensen uit Oekraïne, Marokko, uit Afrika en Zuid-Amerika. Met mensen van overal komen culinaire tradities van overal. Soms mengen die zich met gerechten die hier al worden gegeten, soms worden gerechten aangepast aan de ‘Nederlandse smaak’ en soms koken de nieuwe ­Nederlanders juist traditionele gerechten om het gevoel van thuis te omarmen.

Tijdens Koken zonder Grenzen kun je  kennismaken met de diversiteit aan gewoontes, tradities en smaken in de keukens van de inwoners van Borsele. Keukenprinsen en -prinsessen uit diverse landen laten je in hun kraampjes proeven van hun nationale gerechten en drankjes. De proeverijtjes zijn vooraf of worden ter plekke bereid, en worden gratis aangeboden.

Cultuurdag Borsele 2023 Koken zonder Grenzen | zaterdag 16 september | 14.00 – 22.00 uur

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp