De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Project Poëtische Dorpen: Borsele gaat gedichten maken!

15 maart 2024

De Culturele Raad Borsele organiseert in nauwe samenwerking met Hof van OOK het project Poëtische Dorpen. In de maanden maart en april krijgen zo’n 120 kinderen en 15 volwassenen een workshop gedichten schrijven. De kinderen komen van scholen uit Kwadendamme, Ovezande, Oudelande en ’s-Heerenhoek. Tijdens de workshop geven schrijvers uitleg over hoe je zelf een gedicht schrijft en iedereen gaat aan de slag met het
maken van een persoonlijk gedicht.

Alle kinderen en volwassenen die meedoen kunnen na afloop van de workshops hun gedicht op een weerbestendig paneeltje laten printen. Zo kun je je gedicht thuis zowel binnen als buiten ophangen. Een deel van deze panelen wordt deze zomer tentoongesteld in de beeldentuin van Hof
van OOK. Alle gedichten worden ook gebundeld in een boekje “Poëtisch Dorpen Borsele”. Dit boekje is voor €12,50 euro te koop voor deelnemers en geïnteresseerden. Een deel van de opbrengst van het boekje komt ten goede aan een kleuterschool in Oeganda. Zo dragen kinderen uit Borsele een klein stukje bij aan de taalontwikkeling van kinderen in Oeganda.

Op zaterdag 15 juni is de slotdag van dit project. Op deze dag worden op Hof van OOK alle gedichtpanelen en de gedichtenbundel aan de deelnemers uitgereikt. Het eerste exemplaar van de bundel wordt officieel overhandigd aan de burgemeester. Binnenkort volgt meer informatie over dit project op de website van de Culturele Raad. Heeft u interesse in de gedichtenbundel? Dan kunt u een exemplaar laten reserveren via info@hofvanook.nl. Noem in de e-mail uw naam, adres en mobiele nummer.

Vragen of opmerkingen?

Stuur een e-mail naar Hof van OOK (info@hofvanook.nl) of de Culturele Raad Borsele (cultureleraad@borsele.nl). Of bel naar Hof van OOK (06-44384426).

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp