De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

’t Kerkje van Ellesdiek winnaar Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele 2023

18 oktober 2023

Stichting ’t Kerkje van Ellesdiek heeft de Zeeland Refinery Cultuurprijs 2023 gewonnen. Het kerkje werd door een onafhankelijke jury gekozen uit zes andere nominaties. De stichting heeft met heel veel passie, inzet en doorzettingsvermogen de kerk van Ellewoutsdijk omgezet in een aantrekkelijk en duurzaam cultuurpodium en een voor de gemeenschap betekenisvolle ontmoetingsruimte.

Zaterdag 30 september werd de prijs, een geldbedrag van 1500 euro en een tastbaar aandenken, uitgereikt door wethouder Marga van de Plasse in de bibliotheek van Heinkenszand. De jury roemde het kerkje om de vele en gevarieerde activiteiten, met vaak de streek en de streektaal als verbindend element. Met het drieluik levensbeschouwing, cultuur en vriendschap heeft het Kerkje een originele en geheel eigen plek in de culturele infrastructuur van gemeente Borsele.

Andere genomineerden waren de decorploeg van Muziektheater Zeeland, ’t Wienkeltje van Wullempje, Jan de Ruiter, De Bijzondere route Zuid-Beveland en Rinus van ’t Westeinde.

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp