De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Veranderingen binnen de Culturele Raad

26 juni 2023

Er zijn een aantal interne veranderingen binnen de Culturele Raad. We hebben afscheid genomen van werkgroeplid Lotje Koster. En onze ambtelijke ondersteuner Anne-Marie Verwater is opgevolgd door Iris Maljaars.

Lotje was vanaf 2013 betrokken bij de organisatie van Oeljebroelje, het cultuurfestival aan de Schelde in fort Ellewoutsdijk, Lotje mag met recht beschouwd worden als ‘Miss Oeljebroelje’. Vanaf 2016 was Lotje Koster voor een groot deel verantwoordelijk voor de muziek-programmering en de communicatie en PR van het festival. Groot was haar teleurstelling toen het festival als gevolg van covid in 2020 en 2021 moest worden afgeblazen. Gelukkig kon de 10e editie in 2022 wel doorgaan.

Activiteiten van Lotje

Naast Oeljebroelje heeft Lotje als lid, en later ook voorzitter van de werkgroep culturele raad met veel inzet en enthousiasme een forse  bijdrage geleverd aan een aantal andere activiteiten van de raad. Denk aan de schrijf-estafette voor de basisscholen “Het spook van Fort Ellewoutsdijk”, Kleinkunst op Stoom of MoviemakerZ. Het vertrek van Lotje is een flink gemis. Niet alleen omdat ze veel werk verzette bij de organisatie van activiteiten, maar ook vanwege haar enthousiasme, humor en creatief vermogen. Samenwerken met Lotje was altijd leuk. Hartelijk dank, Lotje!

Wisseling ambtelijke ondersteuning

Na 12 jaar is Anne-Marie Verwater gestopt als ambtelijke ondersteuner van de Culturele Raad. Zij blijft wel als beleidsmedewerker Cultuur alle andere zaken op het gebied van cultuur binnen de gemeente behartigen. Haar vertrek als secretaris is voor de Culturele Raad een flink gemis. Anne-Marie heeft in die 12 jaar veel ervaring opgedaan met alles wat er speelt op het gebied van kunst en cultuur binnen de gemeente en de provincie en is altijd goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Dat maakt de uitvoering van de taken van de culturele raad een stuk lichter. Anne-Marie was bovendien altijd beschikbaar voor overleg en advies en vond het geen probleem om buiten de kantooruren aanwezig te zijn bij bijeenkomsten en activiteiten van de culturele raad. Hartelijk dank voor alles wat je voor de culturele raad gedaan hebt en voor de fijne samenwerking!

Gelukkig heeft Anne-Marie een opvolger in de persoon van Iris Maljaars. Zij gaat de culturele raad ambtelijk ondersteunen en zal dat zeker het eerste jaar in nauw overleg met Anne-Marie doen. Haar emailadres is: imaljaars@borsele.nl of cultureleraad@borsele.nl. De Culturele Raad is blij met de komst van Iris en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet. Veel succes toegewenst, Iris!

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp