De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Weet jij een kandidaat voor de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele?

20 juli 2023

Tweejaarlijks kent de gemeente Borsele een prijs toe aan een persoon of organisatie die zich inzet voor dan wel een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in de gemeente. Het gaat hierbij om cultuur in de ruimste zin van het woord. Denk aan beeldende kunst, muziek, cabaret, theater, literatuur, fotografie en film, cultuurhistorie, architectuur en erfgoed.

Aanmelding en beoordeling

Iedere inwoner van de gemeente Borsele kan een kandidaat voordragen. De enige voorwaarde is dat de activiteiten van de persoon of organisatie plaatsvinden in de gemeente Borsele.

Wil je een kandidaat voordragen voor de prijs? Download dan het voordrachtformulier van de website (www.cultureleraadborsele.nl/activiteiten/zr-cultuurprijs), vul het in en stuur het per email naar cultureleraad@borsele.nl.

Nomineren van een kandidaat kan tot uiterlijk 19 augustus 2023.

Voordrachten voor de cultuurprijs zullen worden beoordeeld door een vierkoppige jury (drie deskundige personen, één lid van de Culturele Raad Borsele). Deze jury kiest de winnaar.

Uitreiking van de prijs

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de tweede editie van het festival Cultuur uit de Zak op 30 september 2023. De cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een tastbaar aandenken aan de prijs.

De prijs ging eerder naar Bluesfestival Kwadendamme (2021), Carnavalsstichting de Koenkelpot (2019), Muziekvereniging Euterpe (2018), ’t Kunstuus (2017), Rinus Spruit (2016), Katinka Polderman (2015), Han Koster (2013), Julio Melio (2012), Klompfestival Ovezande (2011), René de Dreu (2010), Jopie Minnaard (2008), Engel Reinhoudt (2006) en Gerard Smallegange (2004).

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp