De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Zeeuwse klededracht show op cultuurdag Koken zonder Grenzen

12 september 2023

Op een cultuurdag mag uiteraard de Zeeuwse cultuur niet ontbreken. Klederdrachten zijn een belangrijk deel van het Zeeuws cultureel verleden. ‘Mooi Zeeland’ verzorgt tijdens de cultuurdag een presentatie van Zeeuwse klederdrachten, waarbij wordt gedemonstreerd hoe deze gedragen horen te worden. Daarnaast worden Zeeuwse babbelaars gebakken en wordt een demonstratie gegeven van hoe een wasdag er vroeger uitzag: geen wasmachine en droger, maar een wasketel, wasbord met borstel, klok en wasstamper, kousentijd en was aan de lijn.

Deze Zeeuwse show en demonstraties passen naadloos in het thema van de Cultuurdag Koken zonder Grenzen. Naast eten en drinken uit diverse delen van de wereld, zorgen muziek en dans voor verbinding. Tijdens de Cultuurdag kunt u, naast bijzondere proeverijtjes, genieten van kleurrijke optredens uit diverse windstreken. De Zeeuwse klederdrachtshow begint om 16.15 uur. Het bakken van babbelaars en de wasdag demonstraties vinden doorlopend plaats.

Voor meer informatie over het programma, ga naar: https://www.cultureleraadborsele.nl/activiteiten/cultuurdag-borsele-2023-koken-zonder-grenzen/

Dorpshuis De Burcht Kwadendamme | zaterdag 16 september |  14.00 – 22.00 uur

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp