Gemeentehuis Borsele
Image is not available

Hrôôs op Borsele Gallery pagina

Begin dit jaar heeft de Culturele Raad Borsele in het kader van het 50-jarig bestaan van de gemeente de wedstrijd Hrôôs op Borsele uitgeschreven. inwoners zijn toen uitgenodigd om hun kijk op de gemeente Borsele te verbeelden of te verwoorden.

Zaterdag 24 oktober zijn tijdens een bijeenkomst met de inzenders in de bibliotheek in Heinkenszand de winnaars in de twee leeftijdscategorieën bekend gemaakt en beloond met een mooie geldprijs.

In de categorie volwassenen (ouder dan 16 jaar) is de wedstrijd gewonnen door Anja den Ouden met het schilderij “Geen dierder plek voor ons op aard” . Haar schilderij toont op de voorgrond de achterkant van een Zuid-Bevelandse “kap”, gedragen door boerin in Zuid-Bevelandse dracht. Op de achtergrond zien we elementen uit het landschap van Borsele in elkaar overvloeien, links de mooie bloemdijken, rechts de dijken met het water.

 

In de categorie kinderen (8-16 jaar) is de wedstrijd gewonnen door Noah Quist met het schilderij “De Westerschelde”. Noah is duidelijk geïnspireerd door de zee waar Borsele aan de zuidkant aan grenst. Haar schilderij toont enerzijds de pracht en weidsheid van het water, maar ook is er de altijd aanwezige dreiging en het gevaar van de zee in te zien.

 

De volledige uitslag van de wedstrijd voor de geselecteerde kunstwerken is als volgt:

Alle kunstwerken zijn in de galerij hieronder te bekijken.
Daarnaast zijn alle kunstwerken te bewonderen in de expositie Hrôôs op Borsele in het ’t Kunstuus in Heinkenszand. Deze expositie liep tot en met 14 november (zie ook: www.kunstuus.nl).
Meer informatie: Werkgroep Culturele Raad Borsele | werkgroepcrb@gmail.com o.v.v. Hrôôs op Borsele