Image is not available
Slider

Borsele, een gemeente vol contrasten.

Natuur en industrie, weiland en water, rijk aan historie en bewust van het heden. Heb jij een favoriete plek? De uitkijk over de waterweg, het veelkleurige wandelpad over de dijkjes, dat pittoreske dorpje om doorheen te dwalen of de indrukwekkende fabrieken naast ‘t Sloe? Ben je “hrôôs” op Borsele en wil je daar graag vorm aan geven in beeld of woord, dan dagen we jou uit!

Jouw kijk op Borsele
In het kader van 50 jaar Borsele nodigen we je uit jouw kijk op de gemeente Borsele te verbeelden of te verwoorden. Dat mag met potlood, krijt, verf, klei … , twee- of driedimensionaal, toegepast, maar bijvoorbeeld ook in dichtvorm. Kies het onderwerp dat jou het meeste aanspreekt en de vorm die het beste bij jou past! Er zijn een aantal voorwaarden waaraan het kunstwerk moet voldoen: Lees hiervoor het wedstrijdreglement.

Wedstrijd én expositie
Schrijf je vóór 30 april in voor de wedstrijd door het invullen van het aanmeldformulier en ga aan de slag. Ben je klaar en tevreden, maak dan een duidelijke foto van je werk en mail die naar werkgroepcrb@gmail.com onder vermelding van Hroos. Vergeet daarbij niet je naam, de titel en techniek te vermelden zodat we jouw werk aan jouw aanmelding kunnen koppelen! Vanaf 11 mei tot 11 juli kan er op de stempagina van de site op de deelnemende kunstwerken worden gestemd. De 35 werken (10 in de categorie 8 – 15 jaar en 25 in de categorie 16 jaar en ouder) die de meeste stemmen krijgen, worden op 15 juli op de site bekend gemaakt. Deze werken gaan door naar de tweede stemronde, die op de site op 13 augustus aanvangt, en uiteindelijk naar de derde “live” stemronde die plaatsvind in de vorm van een expositie tijdens cultuurfestival Oeljebroelje in het fort van Ellewoutsdijk op zondag 16 augustus.

“Hrôôse” winnaars en prijzen
De winnaars worden op zondag 16 augustus bekend gemaakt tijdens het cultuurfestival  Oeljebroelje dat voor de 10e keer wordt gehouden in Fort Ellewoutsdijk. De prijs bestaat uit een geldbedrag.

Meer informatie:
Werkgroep Culturele Raad Borsele | werkgroepcrb@gmail.com o.v.v. Hrôôs op Borsele

Deelnameformulier Hrôôs