Image is not available
Slider

Hrôôs op Borsele gaat door!
Inschrijfdatum verruimd

Begin dit jaar nodigde de Culturele Raad Borsele haar inwoners uit  om hun kijk op de gemeente Borsele te verbeelden of te verwoorden. Met potlood, krijt, verf, klei … , twee- of driedimensionaal, toegepast, maar bijvoorbeeld ook in dichtvorm. Inmiddels zijn er al bijzondere inzendingen binnen gekomen.

Vanwege de Corona crisis kunnen de eerder geplande online stemrondes en expositie tijdens cultuurfestival Oeljebroelje helaas geen doorgang vinden. Maar gelukkig kunnen we een mooi alternatief bieden!

Nieuwe data voor aanmelden en online stemronde
Om te beginnen wordt de datum van inschrijving verruimd naar uiterlijk 30 juni. Tot die tijd kunnen inwoners uit Borsele zich nog aanmelden voor de amateurwedstrijd door middel van het inschrijfformulier hiernaast. Bij aanmelding ontvangen deelnemers het wedstrijdreglement en een persoonlijke mail met uitleg over het toezenden van een foto van het gemaakte werk.

Een week later, op 7 juli, vangt op dezelfde site de eerste online stemronde aan. Zo worden er uit alle inzendingen 10 kunstwerken van kinderen (van 8 tot 16 jaar) en 25 kunstwerken van volwassen deelnemers (16 jaar en ouder) gekozen. Stemmen kan tot en met 10 augustus. De uitslag van deze eerste stemronde wordt op 16 augustus bekend gemaakt op de site én op de Facebook pagina van de Culturele Raad Borsele.

Hrôôs in ’t Kunstuus
De makers van de 35 genomineerde kunstwerken worden uitgenodigd hun werk tentoon te stellen tijdens de Hrôôs op Borsele expositie in ’t Kunstuus in Heinkenszand. Deze expositie vangt aan op woensdag 21 oktober. Diezelfde dag start ook de tweede online stemronde, die duurt tot vrijdagavond 23 oktober. Zaterdag 24 oktober worden tijdens de officiële opening van de expositie de winnaars in de twee leeftijdscategorieën bekend gemaakt en beloond met een mooie geldprijs. Alle kunstwerken zijn daarna nog tot en met 14 november in ’t Kunstuus te bewonderen.

Noot: Vanzelfsprekend nemen we tijdens alle contactmomenten de door het RIVM aanbevolen voorzorgsmaatregelen in acht.

Wedstrijdreglement Hrôôs op Borsele

Meer informatie:

Werkgroep Culturele Raad Borsele | werkgroepcrb@gmail.com o.v.v. Hrôôs op Borsele

Deelnameformulier Hrôôs