Al enige jaren zit ik in het bestuur van de Stichting Pastorale au Parvis. De stichting organiseert vanaf 1996 iedere zomer het festival op het Dorpsplein en in de Mariakerk in Nisse. 20 Jaar onder de naam ‘Pastorale’ en sinds 2016 als ‘Muziekfestival Nisse’.

Voor de Culturele Raad werd ik gevraagd. Ik ben nieuwsgierig naar allerlei vormen van kunst en cultuur. Museumbezoek, de bezichtiging van een monument, toneel in een huiskamer, uitleg over bouwstijlen/klederdracht, een optreden van een rock & roll band, een documentaire over een fotograaf, een lezing door een schrijver; mij maak je er blij mee.
Kunst en cultuur zijn belangrijk. Het verrijkt de geest, leert je creatiever denken, open te staan voor nieuwe ideeën, andere culturen en geeft veel mensen plezier in het leven.
Het versterkt een dorp als er meer betrokkenheid is. Culturele activiteiten kunnen daarvoor zorgen. Een optreden van een band met jongeren, het laten zien van iemands creatieve uitingen, het draagt allemaal bij aan de leefbaarheid.
Ik hoop dat ik er aan bij kan dragen dat de inwoners van de gemeente Borsele, van jong tot oud, van verschillende vormen van kunst en cultuur kunnen genieten en dat het daardoor nog prettiger wonen is in de Zak van Zuid Beveland.