Mijn naam is Lotje Koster – van de Vliet. Ik woon met mijn gezin in ’s-Heerenhoek. Ooit studeerde ik Fotografische Vormgeving aan de kunstacademie Sint Joost in Breda. Na mijn opleiding ben ik terecht gekomen in het bedrijfsleven.

Sinds 2008 ben ik als vrijwilliger lid van de werkgroep van de Culturele Raad. Mijn rol binnen de werkgroep is het bedenken en organiseren van projecten en activiteiten en daarnaast het verzorgen van de public relations voor de werkgroep en ook voor de Culturele Raad.

Ik vind het geweldig om in een team te werken aan nieuwe activiteiten en projecten. Van niets naar iets te komen. En als het dan ook nog eens goed gewaardeerd wordt door het publiek of de deelnemers, dan haal ik daar zoveel voldoening uit.

In principe vergaderen we 4x per jaar. Daarnaast houden we contact via de mail. Rond een evenement of activiteit is er een piek. Omdat we de taken hebben verdeeld is het goed te combineren met werk en gezin.

Als ik antwoord zou moeten geven op de vraag welke activiteit of evenement die wij als werkgroep hebben georganiseerd mij het meeste aanspreekt, dan is dat lastig kiezen. De schrijversestafette ‘Wordt vervolgd’ die we in schooljaar 2012/2013 hebben georganiseerd i.s.m. 8 basisscholen uit de gemeente Borsele was een succesvol project. Ik hoop dat we hier nog eens een vervolg aan kunnen geven. En natuurlijk is het ieder jaar weer fantastisch om ‘Oeljebroelje’ en ‘Kleinkunst op Stoom’ te mogen organiseren.

Ik zie het als taak voor de werkgroep om jong tot oud in aanraking te laten komen met Kunst en Cultuur in de gemeente Borsele. De evenementen en projecten die we realiseren zijn om die rede laagdrempelig en vaak voor alle leeftijden.