De Culturele Raad Borsele is uitgebreid met een nieuw lid. Hieronder stelt hij zich aan u voor.

 

Mijn naam is Dook Noij. Sinds juli van dit jaar ben ik lid van de Culturele Raad. Binnenkort stop ik met mijn huidige baan en krijg ik meer vrije tijd tot mijn beschikking. Toen ik mij ging oriënteren op het vullen van die vrije tijd, kwam ik de oproep voor nieuwe leden van de Culturele Raad tegen. Aangezien ik geïnteresseerd ben in kunst en cultuur en ik me wil gaan inzetten voor lokale/regionale activiteiten heb ik op deze oproep gereageerd.

Vanwege een andere baan ben ik in 2008 van Amsterdam naar Heinkenszand verhuist. Dat was een hele verandering, van het drukke stedelijke gebeuren naar een wat rustiger, landelijke omgeving in Zeeland. Ik heb daar geen spijt van gehad. Inmiddels ben ik aardig verknocht geraakt aan deze provincie. Sommige van mijn vrienden begrijpen daar niets van. In Amsterdam is op cultureel gebied toch veel meer te beleven dan in de provincie Zeeland? Dat is maar hoe je het bekijkt. Deze zomer is de Atlas van Gemeenten gepubliceerd. Op het culturele vlak staat Zeeland in die atlas op de 2e plaats, vóór provincies als Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Er blijkt verrassend veel te gebeuren in Zeeland. Op uitzonderingen na (Concert at Sea, Film by the Sea) gaat het meestal over wat meer kleinschalige activiteiten. Daarin blaast Borsele een aardig partijtje mee. Denk aan festivals zoals Oeljebroelje en Kleinkunst op stoom, de muziekfestivals in Kwadendamme, Nisse en Ovezande, maar ook andere activiteiten zoals de Open Monumenten Dag en de Kunstroute. Daarnaast zijn er ook de nodige amateurkunst verenigingen actief en telt Borsele enkele musea. Al deze activiteiten, van klein tot groot, stellen mensen in staat om te ontspannen, plezier te beleven, elkaar te ontmoeten. Daarmee dragen ze sterk bij aan de verbinding tussen mensen en de betrokkenheid bij elkaar. Dit is van cruciaal belang voor de leefbaarheid in onze gemeente. Vrijwel al deze activiteiten komen tot stand door de inzet van vrijwilligers. Als we deze culturele activiteiten in stand willen houden, vernieuwen en uitbreiden, dan is het zaak om te zorgen voor goede randvoorwaarden waarbinnen kunst en cultuur in Borsele kunnen gedijen. De Culturele Raad speelt daarin een rol. Ik hoop als lid van de Culturele Raad daaraan een bijdrage te kunnen leveren. Niet in het minst zodat ik zelf ook kan blijven genieten van wat Borsele op dit gebied te bieden heeft!

 

Binnenkort komt er weer een plaats vrij binnen de Culturele Raad. Heeft u interesse om ons team te versterken? Neem dan vrijblijvend contact om via cultureleraad@borsele.nl of bel 0113-238328.