In Bibliotheek Heinkenszand start woensdag 25 oktober de cursus waarbij deelnemers leren omgaan met de websites van de belastingdienst, het UWV en de gemeente.  Het gaat om zaken als het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of informatie aanvragen over de opbouw van de AOW.

 

De overheid gaat digitaal, u ook?

Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek gratis deze speciale internetcursus ‘Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid’ aan. In vier gratis bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

 

Wat leer je bij deze cursus?
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.
De gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Borsele die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik in de Bibliotheek te doen.

De cursusduur bestaat uit vier lessen van twee uur op de woensdagen 25 oktober, 1, 8 en 15 november tussen 9.30 uur en 11.30 uur in de Bibliotheek Heinkenszand aan het Stengeplein 1. Op 26 januari 2018 start deze cursus ook in Bibliotheek ‘s-Gravenpolder.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar

0113-562 626.

Meer info: www.bibliotheekoosterschelde.nl