Zij ontvingen de prijs uit handen van wethouder Marga van de Plasse en Nathaly de Muynck, directeur van Zeeland Refinery,

De jury was van oordeel dat Euterpe zich breed presenteert aan de hele bevolking van de gemeente. Zij beperken hun activiteiten niet alleen tot het eigen dorp, maar gaan ook op “zomer”tournee langs andere dorpen.
Muziekvereniging Euterpe is een actieve vereniging die bestaat uit een fanfare orkest, een slagwerkgroep, een jeugdslagwerkgroep, een leerlingenorkest en een dweilband.

Op educatief gebied voert de vereniging een vooruitstrevend beleid. De vereniging biedt AMV-lessen aan om leerlingen het notenschrift te leren om vervolgens na een jaar een instrument te kiezen. Zij verzorgen/faciliteren de opleiding van muzikanten die na vrij korte tijd in het leerlingenorkest of het opleidingsorkest van de drumband (aan de slag) gaan meespelen met het doel uiteindelijk in “de grote” fanfare/drumband mee te gaan spelen.

Daarnaast biedt de vereniging educatieve projecten aan voor de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen. In periodes van 6 weken worden de diverse groepen van de scholen in aanraking gebracht met blokfluiten, boomwhackers, blaasinstrumenten en slagwerk. De projecten worden telkens afgesloten met een presentatie voor ouders en belangstellenden. Met de basisschool “Jan van Schengen” uit Heinkenszand is inmiddels een nauwe samenwerking hierin. Samenwerking met andere basisscholen wordt nagestreefd.”

Door origineel te zijn in haar optredens en zich te onderscheiden van andere muziekverenigingen in de omgeving, slagen ze erin een zeer groot publiek aan te trekken. Het fanfareorkest en de slagwerkgroepen organiseren ieder jaar diverse concerten. Het hoogtepunt van de concerten voor de fanfare zijn de themaconcerten die inmiddels een cultureel hoogtepunt kunnen worden genoemd in de regio.

De concerten die verzorgd worden, zijn groots, uniek en goed bezocht. Tijdens de (jaarlijkse) themaconcerten blijkt steeds weer dat hun programmering bij een breed publiek aanspreekt, getuige de vele uitverkochte optredens van de afgelopen jaren. In de concerten wordt de laatste jaren samengewerkt met andere kunstenaars. Te denken valt daarbij aan dansgroepen, zangers, zandkunstenaars enz. Steeds worden nieuwe plannen ontwikkeld die op de drukbezochte evenementen bij het publiek in goede aarde vallen.

Maar ook voor andere optreden moet je bij Euterpe zijn, zoals tijdens de koningsdag, dodenherdenking, de intocht van St. Nicolaas, de Halloweenoptocht, optreden tijdens de jaarlijkse Braderie en noem maar op”.

De slagwerkgroepen organiseren ieder jaar een slagwerkfestival waarbij de diversiteit van het slagwerk aan het publiek wordt gepresenteerd.

Dit alles was dan ook aanleiding voor de jury om de prijs dit jaar toe te kennen aan Euterpe. Een extra feestelijke afsluiting van hun 125 jarig jubileumjaar.