De Cultureel Raad en de werkgroep hebben dit jaar al het nodige georganiseerd: uitreiking fotoprijs “Borsele beweegt”, Kinderkunstweek, Kleinkunst op Stoom en Oeljebroelje. En er komt nog meer aan: de Open Monumentendagen, jaarlijkse schrijverslezing in samenwerking met de bibliotheek en uitreiking van de Refinery Cultuurprijs waarvoor iedereen kandidaten aan mag dragen.

En meer op de achtergrond heeft de Culturele Raad subsidies toegekend aan vele activiteiten, kleine en grote, waardoor in de gemeente op cultureel gebied echt altijd wel iets te genieten valt.

Als leidraad voor al deze activiteiten geldt de Cultuurnota waarin de gemeente heeft vastgelegd wat zij op het gebied van kunst en cultuur wil bereiken de komende 4 jaar. Hierover heeft de Culturele Raad meegedacht en voorstellen gedaan.

Daarbinnen is ruimte voor eigen ideeën, vanuit de leden van de Raad maar ook zeker vanuit de bevolking van Borsele. Wij nodigen iedereen uit om zich in deze vakantieperiode te laten inspireren. Waar u de vakantie ook doorbrengt: cultuur is overal. En het is heel goed mogelijk dat iets wat u elders bezoekt of meemaakt (tentoonstelling, optocht, muziekoptreden, open luchttheater) u op een idee kan brengen om iets nieuws te organiseren in Borsele.

Graag horen we dan van u. Natuurlijk betekent dat niet dat het idee meteen uitgevoerd kan en zal worden.  Het zal ons wel inspireren om te onderzoeken of we het idee op een of andere manier en in samenwerking met anderen, werkelijkheid kunnen laten worden.

De Culturele Raad is van en voor de bevolking van Borsele, laten we er samen voor zorgen dat cultuur op vele manieren beleefd en gevierd kan worden.