De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Anita Berrevoets

Lid Culturele Raad

Cultuur verbindt en verrijkt

Vele jaren werkte ik met plezier binnen diverse geledingen van de Kunst- en Cultuursector. Naast het leiding geven aan een culturele organisatie en het organiseren van culturele en creatieve activiteiten in mijn dagelijks werk ontstond een steeds sterkere belangstelling voor de beeldhouwkunst. Zelf ging ik ook aan de slag, aanvankelijk als hobby, later ontwikkelde ik me mede door studie aan De Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo tot beeldhouwer.

Sinds een paar jaar woon ik in Kwadendamme en vindt het leuk om mij en in te zetten als vrijwilliger in de gemeente waar je woonachtig bent. Door Corona heeft deze zoektocht wat langer geduurd. Het liefst wilde ik iets met kunst en cultuur doen. Zo kwam ik dan ook op de website van de Culturele Raad Borsele terecht waar ik zag dat zij op zoek waren naar leden voor de culturele raad.

Yes! Dat is iets wat zeker bij mij past.

Aangemeld en na een gesprekje werd ik hartelijk ontvangen met koffie en wat lekkers door Dook en Pieter( leden van de culturele raad). Zij hebben mij geïnformeerd over de werkzaamheden die zij verrichten, de evenementen die worden georganiseerd, de werkgroep en niet onbelangrijk de uitdagingen waar ze komende vier jaar voor komen te staan.

Later heb ik kennis gemaakt met de werkgroep Culturele Raad die met een betrekkelijk kleine groep vele evenementen organiseert zoals educatieve projecten op scholen, Oeljebroelje in augustus (een festival met muziek en Kunst), Kleinkunst OP STOOM ( culturele activiteiten op en rond het stoomtreintraject Goes-Borsele)  tweede pinksterdag en nog vele andere evenementen.

Ook vrijwilliger worden van de werkgroep? Stuur dan een mailtje naar cultureleraad@borsele.nl