De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Lotje Koster

Voorzitter werkgroep Culturele Raad

Even voorstellen. Mijn naam is Lotje Koster. Ik woon met mijn gezin in ’s-Heerenhoek. Na mijn studie Fotografische Vormgeving aan de kunstacademie Sint Joost in Breda, ben ik terecht gekomen in het bedrijfsleven.

Sinds 2008 ben ik als vrijwilliger lid van de werkgroep van de Culturele Raad. De werkgroep heeft een uitvoerende taak. Dat betekent dat we zowel projecten bedenken als ook uitvoeren.

Ik vind het geweldig om in teamverband te werken aan nieuwe en bestaande activiteiten en projecten. En als het vervolgens ook nog eens goed gewaardeerd wordt door de mensen waar je het voor doet, dan is dat zeer bevredigend en waardevol. Zoals de eerste editie van het cultuurfestival Oeljebroelje in 2010. Deze trok toen 500 bezoekers naar het fort in Ellewoutsdijk. We liepen nadien nog weken op wolken. Inmiddels is het festival vaste prik en trekt het jaarlijks over de duizend bezoekers. Ook het kleinkunstfestival Op Stoom komt jaarlijks terug. Met deze twee evenementen hebben we als werkgroep een belangrijke en blijvende bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van Borsele als culturele gemeente.

Als ik antwoord zou moeten geven op de vraag welke activiteit of evenement die wij als werkgroep hebben georganiseerd mij het meest is bijgebleven, is dat lastig kiezen. De schrijversestafette ‘Wordt vervolgd’ die we in schooljaar 2012/2013 hebben georganiseerd i.s.m. 8 basisscholen uit de gemeente Borsele was een succesvol project. Ik hoop dat we hier nog eens een vervolg aan kunnen geven. En natuurlijk is het ieder jaar weer fantastisch om ‘Oeljebroelje’ en ‘Kleinkunst op Stoom’ te mogen organiseren.

Ook vrijwilliger worden van de werkgroep? Stuur dan een mailtje naar cultureleraad@borsele.nl