De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

De Raad en werkgroep

Wat doet de Culturele Raad?

De Culturele Raad Borsele is door de gemeenteraad ingesteld om het college van B&W gevraagd en ongevraagd te adviseren over het gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid. De raad verstrekt ook subsidie voor culturele activiteiten in de gemeente.

Maar de Culturele Raad doet nog veel meer via de werkgroep van de raad. Deze werkgroep bedenkt en organiseert activiteiten en evenementen op het gebied van kunst, cultuur en kunsteducatie. Dat kan van alles zijn, één-daagse festivals (zoals Oeljebroelje in de afgelopen 10 jaar en Cultuur uit de Zak), jeugdeducatieprojecten (MovieMakerZ), culturele workshops (KunstWerkPlaats) en boekbesprekingen. Meer informatie over deze projecten is te vinden onder ACTIVITEITEN.

Doelstelling van de Culturele Raad is zoveel mogelijk inwoners in contact te laten komen met kunst en cultuur en initiatieven daartoe te ondersteunen.

Wie zijn wij?

John Groenewegen van der Weiden

Lid werkgroep

Mijn naam is John Groenewegen van der Weiden, woonachtig in de kern Heinkenszand en ik ben vanaf januari 2024 lid van de werkgroep van de Culturele raad Borsele.

Anita Berrevoets

Lid Culturele Raad

Vele jaren werkte ik met plezier binnen diverse geledingen van de Kunst- en Cultuursector. Naast het leiding geven aan een culturele organisatie en het organiseren van culturele en creatieve activiteiten in mijn dagelijks werk ontstond een steeds sterkere belangstelling voor de beeldhouwkunst.

Dook Noij

Voorzitter Culturele Raad

Mijn naam is Dook Noij en ik ben inmiddels 15 jaar woonachtig in Heinkenszand. Ik beleef veel plezier aan de organisatie van culturele activiteiten.

Eef van Brummelen

Lid werkgroep

Ik ben Eef van Brummelen en ik woon al jaren in Heinkenszand met mijn zoon. Ik ben in 2016 voor het eerst naar Oeljebroelje geweest en vond dat geweldig

Pieter Hazelager

vice-voorzitter culturele raad

Geen Zeeuw en lid van de Culturele Raad Borsele. Sinds 1987 woonachtig in de gemeente Borsele. Eerst in Heinkenszand en nu in Borssele. Mijn naam : Pieter Hazelager , vanaf 2010 met pensioen.