De Culturele Raad adviseert het college van B&W over het te voeren gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid en verstrekt subsidies. De Raad kent ook een werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van culturele activiteiten in de gemeente.

Vorige slide
Volgende slide

Actueel

Quirien Marijs winnaar fotowedstrijd mei

10 juni 2024

Begin mei was het noorderlicht met het blote oog te zien in Zeeland. Dat leverde heel wat mooie beelden op. Zo ook deze prachtige foto van Quirien Marijs. Heel Borsels is het misschien niet, maar wel heel bijzonder! Quirien wint met deze foto de fotowedstrijd van mei.

Wie wint de Zeeland Refinery Cultuurprijs 2024?

3 juni 2024

Vanaf dit jaar kent de gemeente Borsele de Zeeland Refinery Cultuurprijs niet 2-jaarlijks maar jaarlijks toe. In 2024 zal de prijs een stimuleringsprijs zijn die wordt uitgereikt aan een (jong) talent of een organisatie die nieuwe initiatieven op cultuurgebied ontplooit. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 augustus 2024.

Lucas Muylaert wint fotowedstrijd april

7 mei 2024

De zon, meeuwen en water; hoe Zeeuws wil je het hebben? Deze mooie foto is gemaakt door Lucas Muylaert. Met dit sfeervolle beeld wint hij de fotowedstrijd van april.

Wajow! een nieuw festival voor jongeren

26 april 2024

Wajow! is straattaal voor ‘wow’ of ‘hey’ én de naam van de eerste editie van een nieuw, innovatief festival speciaal voor Zeeuwse jongeren vanaf 13 jaar.

Project Poëtische Dorpen: Borsele gaat gedichten maken!

15 maart 2024

De Culturele Raad Borsele organiseert in nauwe samenwerking met Hof van OOK het project Poëtische Dorpen.

Jeroen van der Pluijm wint fotowedstrijd februari

11 maart 2024

Bijna surrealistisch is deze foto van Jeroen van der Pluim. Hij fotografeerde de restanten van Bakendorp. Een bijzonder originele foto, waarmee hij de fotowedstrijd van februari heeft gewonnen.

Culturele agenda

Facebook

Foto's uit het bericht van Culturele Raad Borsele ... See MoreSee Less

4 days ago

Begin mei was het noorderlicht met het blote oog te zien in Zeeland. Dat leverde heel wat mooie beelden op. Zo ook deze prachtige foto van Quirien Marijs. Heel Borsels is het misschien niet, maar wel heel bijzonder! Quirien wint met deze foto de fotowedstrijd van mei.Ook mee doen aan onze fotowedstrijd? Het thema van dit jaar is ‘Bijzonder Borsele’. U kunt uw foto insturen via www.cultureleraadborsele.nl/activi.../fotowedstrijd/. ... See MoreSee Less

Instagram